Andre Kruithof, senior specialist bij Nieman Raadgevende Ingenieurs

De industrie kan helpen bij het ontwikkelen van concrete technische toepassingen met combinaties van hernieuwbare energiebronnen, betoogt Kruithof. “BENG biedt nu al volop houvast om energieneutrale gebouwen te realiseren die aan de BENG-eisen kunnen voldoen. De industrie is dus aan zet om geschikte technische toepassingen te ontwikkelen zodat hoogbouw en dan met name appartementencomplexen, over twee jaar kunnen voldoen aan de 2020-doelstellingen”, zegt Kruithof.

In het kennisdossier gaat de senior specialist van Niemand Raadgevende Ingenieurs veel dieper in op BENG, en dan met name de eisen voor hoogbouw en hun aandeel hernieuwbare energie.

Volg Xella's kennisdossier over BENG

Wilt u alles weten over BENG en de uitdagingen van deze nieuwe norm? Houd dan deze Newsroom in de gaten. De komende weken brengen we nog 2 korte publicaties met 2 bouwexperts over dit onderwerp. Na de voorpublicatie van het laatste interview bieden we alle artikelen aan in één overzichtelijk kennisdossier.

Hier vindt u een verslag van ons interview met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord | ZEN (Zeer Energiezuinige Nieuwbouw)