In de nieuwbouw komen verpleegafdelingen voor dwarslaesie- en neurologiepatiënten, een ultramodern OK-complex en een revalidatieafdeling met daarin een Loop Expertise Centrum en een poliklinische revalidatiedagbehandeling. Het gebouw is ruim 12.000 m2 groot en wordt volgens planning in juni 2019 in gebruik genomen.

Hebel cellenbeton biedt vele ontwerpmogelijkheden en toepassingen, onder meer bij:
distributiecentra en magazijnen,
een luxe appartementencomplex
of bij de razendsnelle bouw van bedrijfsunits

Meer weten over Hebel cellenbeton?
Op onze productpagina vindt u alle eigenschappen van het materiaal.

Dankzij verticale plaatsing was minder hulpstaal nodig voor de constructie

Speciale oplossing
Voor de bovenste verdieping van de nieuwbouw is een speciale oplossing bedacht: verticaal geplaatste wandplaten van prefab cellenbeton. Dat is bijzonder, omdat cellenbeton wandplaten in de regel horizontaal geplaatst worden. Echter, de afstand tussen de stalen kolommen is voor dit project groter dan 6,75 (de standaardmaat van een Hebel-wandplaat) en dan is verticale plaatsing een uitkomst – dat was een idee van Xella. 

Montage: snel en eenvoudig
Daarmee werd een creatieve oplossing bedacht voor het probleem dat was ontstaan in de ontwerpfase. De nieuwbouw van de bovenverdieping was in eerste instantie ontworpen voor houtskeletbouw, later heeft de aannemer dit omgezet naar cellenbeton, omdat dit bouwmateriaal in dit project veel voordelen biedt. Zo was er minder aanvullend hulpstaal nodig en hoefde er ook geen houten rekwerk bovendaks gemaakt te worden: het cellenbeton is tevens de dakrand.
Daarbij is montage van cellenbeton snel en veilig. Een kraan brengt de wanden eenvoudig in positie, een steiger is niet nodig. Ook heeft cellenbeton uitstekende eigenschappen op het gebied van isolatie en brandwering en leveren de prefab wanden geen afval op de bouwplaats op.

Prefab wandplaten van cellenbeton zijn verticaal geplaatst in plaats van horizontaal