Krijgen traditionele daken het deksel op de neus?
Als veiligheid en binnencomfort belangrijke voorwaarden zijn voor een dakconstructie, welk bouwmateriaal is dan de beste keus? Cobouw-journalist Jean Quist zocht het uit en schreef een whitepaper over warmteaccumulatie.
Wordt het een dak van hout, staal of beton? En is de vorm spits, schuin of kiezen we juist voor een plat dak? Als er geen specifieke eisen zijn voor een dak, dan zijn de mogelijkheden voor architecten haast eindeloos. Maar wat als veiligheid en comfort belangrijke voorwaarden zijn voor een dakconstructie? Welk bouwmateriaal is dan de beste keus? Cobouw-journalist Jean Quist zocht het uit.
Quist schreef het whitepaper Warmteaccumulatie bij daken. Daarin probeert hij antwoord te vinden op de volgende vraag: Als veiligheid, comfort en duurzaamheid zwaarwegende factoren zijn, wat is dan de juiste materiaalkeuze voor een kwalitatief goed dak?
Place here the title of the category module
Artist Impression: Architect Albert Luijk vond in Hebel-dakplaten de oplossing die hij zocht: een warmteaccumulerend en lichtgewicht dak voor vijf luxe appartementen in Blaricum.
Het whitepaper gaat uitgebreid in op de verschillende bouwmaterialen, vormen en eigenschappen waarin architecten en aannemers een afweging moeten maken voor het bouwen van een hoogwaardig dak. Er is in de whitepaper ook veel aandacht voor de factor duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. Quist legt uit hoe warmteaccumulatie (van een dak) kan bijdragen aan de energiezuinigheid van een gebouw en wat het betekent voor het binnenklimaat, en dus het hele gebouw.
Verrassende uitkomst?
Bent u architect of aannemer, dan zal de uitkomst wel eens heel verrassend kunnen zijn. Wellicht niet zozeer wat betreft het materiaal dat goed uit de bus komt, cellenbeton, als wel door de uitgebreide motivatie waarom Quist voor dit bouwmateriaal kiest.
Meer weten? De whitepaper Warmteaccumulatie bij daken is kosteloos beschikbaar via deze link.
Voor meer informatie:
No contact information found (yet). Make sure you added them in the right category.
Laatste berichten
-
Kalkzandsteen in de toekomst, duurzaam en circulair
Hoe toekomstbestendig is kalkzandsteen eigenlijk als het gaat om duurzaamheid en circulariteit. We k
Lees meer -
Kalkzandsteen nog steeds innovatief, van eind jaren 60 tot nu
Eind jaren zestig draaide de woningbouw op volle toeren. De bouwsector realiseerde elk jaar meer dan
Lees meer -
Nederland kalkzandsteenland
Nederland bouwt veel met kalkzandsteen, een bouwmateriaal dat is gemaakt van zand, kalk en water. Si
Lees meer