Bekijk de Casco-woningen in St. Maarten


Meer lezen over het Ytong CascoSysteem? Bekijk hier de case van zes vakantiewoningen in het Noord-Hollandse Sint Maarten. Hier gaf het lage gewicht van de Ytong-vloerplaten de doorslag in de keuze voor het bouwsysteem.

Bekijk hier de case!

Het Ytong CascoSyteem is compact, licht van gewicht en kant-en-klaar

Vlekkeloos in elk opzicht
Met het systeem had Dura Vermeer al eerder prima ervaringen opgedaan bij een passiefhuis-project in Tubbergen. "Dat project verliep vlekkeloos in elk opzicht. Bij de luchtdichtheidsmetingen scoorde het hartstikke goed en ook op de bouwplaats verliep alles probleemloos." Ook de krappe arbeidsmarkt en snel stijgende personeelkosten wogen mee bij de keuze. Van Werven: "Ytong verzorgt al het teken- en montagewerk voor de casco's, zodat wij hiervoor geen eigen mensen hoeven in te zetten. Vakmensen die echt álles kunnen heb je bijna niet meer. Daarom besteden we dit soort werk liever uit aan één betrouwbare partij met echte specialisten die hebben bewezen dat ze het goed kunnen."

De cellenbeton-elementen zijn kleiner en lichter dan prefab-betonelementen

Xella verzorgt al het teken- en montagewerk voor de casco's

Energie besparen en hinder beperken
In Zeist realiseert Dura Vermeer Hengelo in opdracht van corporatie Woongoed Zeist 14 appartementen en 6 eengezinswoningen, alle Nul-op-de-Meter-woningen. Overlastbeperking heeft hier topprioriteit, want er wordt gebouwd op een krappe locatie achter een bankgebouw, midden in de woonwijk Nijenheim. Projectmanager Gert van Werven: "Dat was een belangrijke reden om voor de grondgebonden woningen te kiezen voor het Ytong CascoSysteem. De cellenbeton-elementen zijn een stuk kleiner en lichter dan grote prefab-betonelementen. Ze kunnen met kleinere vrachtwagens worden aangevoerd die passen in de krappe doorgang langs de bank. Hierdoor hebben omwonenden en klanten van de bank geen hinder van grote vrachtwagens en kranen."

 

Zes eengezinswoningen worden gebouwd met het Ytong CascoSysteem

In Zeist realiseert Dura Vermeer 20 nul-op-de-meter woningen