Oude gevel, nieuwe woning

Pré Wonen legde deze uitvraag in een tender voor aan marktpartijen en koos voor het Vernieuwbouwconcept van Xella en aannemer Van Lith. Kern van dit concept: op de monumentale gevels na worden de woningen gesloopt, waarna achter de gevels in drie maanden tijd nieuwe, energieneutrale woningen wordt gebouwd met het prefab Ytong CascoSysteem. De woningen bieden huurders zo het comfort en energieverbruik van een moderne nieuwbouwwoning maar geven een vertrouwde aanblik.

Huursprong beperkt

De nieuwbouw vraagt om een investering die wordt doorbelast in de huur. Daar staat een lagere energienota tegenover waardoor Pré Wonen de huursprong beperkt kan houden. ‘Dankzij het Ytong CascoSysteem is de gebouwschil uitstekend geïsoleerd, luchtdicht en warmteaccumulerend waardoor het comfort toeneemt. Ook zijn de duurzame technische installatie eenvoudig energieneutraal in te passen. Hierdoor is er minder energie nodig voor verwarming en koeling, energie overigens die zelf opgewekt’, licht Luuk Verhoef van Van Lith toe.

Geringe overlast

De hinder voor huurders door herhuisvesting en bouwwerkzaamheden is van relatief korte duur. De woningen kunnen dankzij de hoge bouwsnelheid van het Ytong CascoSysteem in slechts drie maanden worden gebouwd. En door woningen telkens in kleine groepjes te verbouwen heeft slechts een beperkt deel van de straat hinder van de werkzaamheden. Deze voordelen trokken huurders over de streep, zeker na het zien van zes modelwoningen.

Het Vernieuwbouwconcept biedt ook Pré Wonen voordelen: vrijheid om de grootte en de indeling van de woningen te bepalen en het aanbod te differentiëren, minimale kans op meerwerk en een halve eeuw extra levensduur.

Meer weten over het Xella Vernieuwbouwconcept? Kijk hier

Klik hier voor meer informatie over het Ytong CascoSysteem