Efficiënt concept van Xella
Met de producten van Silka en Ytong is een efficiënt bouwconcept gerealiseerd. Voor de appartementsgebouwen wordt gewerkt met een doorlopende vloerplaat. De gevelopbouw bestaat uit gevelsteen, 12 cm PUR isolatie en 15 cm Silka elementen en gipsafwerking. “Silka biedt voor dit project de snelste en prijstechnisch gezien beste oplossing”, stelt aannemer Vanhout van de ruwbouw.

Ook het toepassen van ‘verdiepinghoge binnenwanden’ (VHP) van Ytong zorgen voor een efficiënt bouwproces. De panelen hebben een standaardbreedte van 50 cm en worden aangeleverd in pakken van zeven stuks. Deuropeningen worden op de werf uitgezaagd. “Werken met Ytong VHP is supersnel en zuiver werken. Er is slechts 4 cm speling nodig tussen de vloerplaten om de panelen te kunnen oprichten”. In fase 1 & 2 van ‘Groen Zuid’ zijn in totaal 22.500 m² Ytong VHP geplaatst. Het project is momenteel toe aan de fase 4 en wordt voltooid in 2020.

Meer weten over de mogelijkheden van Silka en Ytong?
Bekijk hier onze productie-informatie.

Groen Zuid in Antwerpen ligt in de wijk Hoboken

Stadsvisie: Dorpen en Metropool
Ook richting het zuiden breidt Antwerpen fors uit. Door de groei van de stad en haar buitenwijken, de havenuitbreidingen en de gemeentelijke fusie van 1983, bestaat de stad vandaag uit verschillende stedelijke kernen. De oude stadskern is de ‘metropool’, de districts- en buurtcentra vormen de ‘dorpen’ in de stadsvisie ‘Dorpen en Metropool’. De wijk Groen Zuid verrijst in de wijk Hoboken. Groen Zuid voorziet in 480 woningen, variërend in rijtjeshuizen, appartementen en seniorenflats. Het bouwproject beslaat niet minder dan 7 hectare! De helft daarvan is bestemd voor (semi-)publieke ruimte zoals parken en binnentuinen.

MAS Antwerpen