2 - Beton uit oude Shell-fabriek
Geen zin om ver weg te gaan? Blijf lekker in eigen land en slaap in het duurzaamste hotel van Europa. Het QO hotel van Intercontinental Hotels Group opent binnenkort haar deuren in het Amstelkwartier. Het hotel is voorzien van allerlei slimme, duurzame oplossingen en krijgt daarom een platinum LEED-certificaat. Zo is voor de bouw van dit pand 5000 ton gerecycled beton uit de oude Shell-fabriek gebruikt. Hapje eten? De gerechten op de menukaart worden bereid met verse ingrediënten uit de kas op het dak.

3 - Rust in rumoerig Parijs
Overdag slenteren door de drukke straatjes van Parijs, maar ´s avonds in het hotel genieten van de rust? Dat biedt Hotel Regina, tegenover het Louvre. Het Quiet Room® Label garandeert gasten dat de kamers goed geïsoleerd zijn tegen geluid. Leuk feitje: het hotel (gebouwd in 1900) is gebouwd op de plaats van een rijschool waar koning Louis XIII van Frankrijk heeft leren rijden.  

Benieuwd naar de prachtige architectuur van het hotel? Bekijk de website hier.

Hotel Regina Parijs

4 - Overnachten in de Fairy Chimney
In Cappadocië moet je erg goed kijken om het Fairy Chimney Inn Guesthouse te ontdekken. Het hotel is namelijk zo goed verborgen in het landschap, dat je er bijna overheen kijkt. De verblijven zijn uitgehouwen uit het tufsteen en vormen zo één geheel met de grotten. Eerder maakten de kamers deel uit van een verborgen, Byzantijns klooster.

Fairy Chimney - Cappadociƫ

5 - All-in op duurzaamheid
Wie in ‘Sin City' wat goede daden tegenover zijn zonden wil zetten, kan ter compensatie van de voortdurend flikkerende verlichting en energieslurpende gokkasten verblijven in het duurzame The Palazzo. Dit hotel in Las Vegas is één van de grootste gebouwen in de Verenigde Staten dat in het bezit is van een zilveren LEED-cerficaat. Dit is onder andere te danken aan het gebruik van thermische zonne-energie, bijvoorbeeld voor verwarming van het zwembad en de douches. Zogenaamd ‘grijs water’ wordt gebruikt voor de schoonmaak en in het landschap. Zo wordt jaarlijks ruim 45 miljoen liter water bespaard.

The Palazzo in Las Vegas