Introduction

Filter

Duurzaamheid Renovatie Digitalisering Conceptueel Bouwen Comfort En Akoestiek Brandveiligheid
Filter OP

Project
18-01-2018

Wat doet Xella in…Noorwegen?

Deze keer namen we een kijkje in Oslo, Noorwegen waar het majestueuze, streng beveiligde en duurzame Nationale Museum voor Moderne Kunsten, Architectuur en Design wordt gebouwd.

Nieuws
05-01-2018

Xella rust drie fabrieken uit met moderne en duurzame led-verlichting

Meer lichtopbrengst met minder energie; Xella kiest voor extra veilig en duurzaam werken en rust drie fabrieken uit met moderne led-verlichting.

Nieuws
08-12-2017

Een kijkje in het BIM-proces van Xella en KlokGroep

Hoe gaat dat nu in de praktijk, een BIM-proces met Xella? Hoofd Virtueel Bouwen Jaco Kamphorst van KlokGroep geeft een kijkje achter de schermen in een korte video.

Nieuws
07-12-2017

Oostflank: een historische buurt gebouwd met de modernste techniek

KlokGroep en Xella realiseerden Oostflank, een nieuwe buurt aan de rand van het centrum van Wijchen. De co-makers zetten bij de bouw van deze ‘historische’ buurt moderne bouwoplossingen en -methoden in.

Project
07-12-2017

Modern begijnhof zorgt in Tilburg voor verbinding tussen spoorzone en de stad

De Spoorzone in Tilburg, tot voor kort een besloten stuk stad van tientallen hectares groot, wordt weer bij de stad betrokken. Verbindende schakel is Clarissenhof, een nieuwe buurt geïnspireerd op het religieuze erfgoed dat de stad rijk is. Xella le

Project
05-12-2017

Beter bouwen met BIM in Wijchen

Soepel, sneller en met minder bouwfouten. Dat is het resultaat van bouwen met BIM door de KlokGroep en Xella. Samen met de ontwikkelaar realiseerden we 118 nieuwe appartementen en 19 woningen in Wijchen. Een korte video vertelt u alle ins en outs.

Project
01-12-2017

Bewoners van de De Linie in Hoogdalem wonen in een hedendaags vestingwerk

Vestingstad Gorinchem groeit, getuige de bouw van de nieuwbouwwijk Hoogdalem. Hier staan sinds kort woningen die zonder veel verbeelding doorgaan voor de roemruchte verdedigingswerken die de stad rijk is.

Nieuws
29-11-2017

BIM: fundament voor digitalisering van de bouw

De bouwsector praat graag en veel over BIM, maar veel ketenpartners benutten nog maar een fractie van de mogelijkheden. Daarom: hoe maak je optimaal gebruik van BIM? Welke fundamentele afspraken zijn nodig? En wat brengt BIM ons in de toekomst?...

Nieuws
27-11-2017

Bestel nu het Xella-assortimentsoverzicht!

Het nieuwe assortimentsoverzicht 2018 van alle Silka-, Ytong- en Multipor-producten is nu beschikbaar!

Nieuws
13-11-2017

Hoe houd je 80.000 m3 brandveilig?

Met bijna een half miljoen artikelen op voorraad is Kramp een van Europa's grootste leveranciers van technische materialen. Brandveiligheid van hun nieuwe bedrijfshal heeft topprioriteit en werd daarom gebouwd met Hebel, dat is 360 minuten...

Nieuws
02-11-2017

Transformatie van een klooster en bouwen op Bonaire in XL Magazine

De derde uitgave van XL Magazine is nu beschikbaar! In deze editie van het architectenmagazine schitteren onder meer een oud klooster- en schoolgebouw in Nijmegen, een nieuw zorgcomplex en een luxe resort op Bonaire.

Project
25-10-2017

Voormalig kantoor Brabants Dagblad krijgt nieuw leven

Emmaplein 25 was sinds 1980 het kloppend hart van Brabants Dagblad. Hier werd regionaal nieuws vergaard en driftig neergepend om de dagelijkse krant te vullen. Na jaren van leegstand krijgt het massieve gebouw eindelijk weer een functie. Architectenb

TREND
18-10-2017

Woningnood vraagt om meer transformaties

Nederland kampt met een serieus tekort aan woningen. Naar verwachting bereikt de woningnood zijn piek al volgend jaar. Een deel van de oplossing voor de krapte op de woningmarkt is de transformatie van oude kantoorpanden. We zetten een aantal inspire

Nieuws
17-10-2017

100-jarig dijkhuis verduurzaamd met Multipor

Onbevreesd, creatief en duurzaam: met deze kwaliteiten renoveerde een nieuwe generatie huizenbezitters een oud dijkhuis in Rotterdam.

Nieuws
21-09-2017

Circulaire economie anno 2017

Circulaire economie: het is een buzzword dat ons voortdurend om de oren vliegt. Niet geheel onterecht, want wereldwijd consumeren we meer grondstoffen dan de wereld ons kan leveren. In het Prinsjesdagrapport 2017 De Cirkel is Rond zet ABN Amro uiteen

Nieuws
12-09-2017

Meters maken in de zorg met MM-blokken

Nederland vergrijst, maar het gros van de corporaties is hier niet goed op voorbereid. Veel woningen zijn namelijk niet geschikt om langer zelfstandig in te wonen. Reden voor woonstichting ‘thuis om bij de bouw van een nieuw zorgcomplex in te...

Project
06-09-2017

Wat doet Xella in ... Denemarken?

In Nederland realiseert Xella geregeld bijzondere en prachtige projecten met cellenbeton (Ytong, Hebel en Multipor) en kalkzandsteen (Silka) van Xella, maar ook over de grens zijn genoeg pareltjes te vinden. In onze rubriek Wat doet Xella in …? be

TREND
22-08-2017

Virtual reality in de bouw: werken met een nieuwe dimensie

Als bouwen in BIM een kleurentelevisie is, dan is ontwerpen met behulp van virtual reality een 4K-uitzending op een 101-inch HD-tv.

Nieuws
07-08-2017

Razendsnel bouwen met Silka in de UK

In de UK haalde aannemer Masonry Frame maar liefst vier maanden van de bouwtijd van een zorgcomplex af door te bouwen met Silka elementen. Een snelle bouwtijd was 'key' voor de opdrachtgever, stelt Masonry Frame.

Project
25-07-2017

Wat doet Xella op ... Curaçao?

In Nederland realiseert Xella geregeld bijzondere en prachtige projecten met cellenbeton (Ytong, Hebel en Multipor) en kalkzandsteen (Silka) van Xella, maar ook over de grens zijn genoeg pareltjes te vinden. In onze rubriek Wat doet Xella in …? bes

Nieuws
21-07-2017

5 architectonische hoogstandjes voor de vakantie

Op zoek naar inspiratie voor een bouwproject? Of wilt u er gewoon even tussenuit en genieten van bijzondere architectuur? De Xella Newsroom selecteerde 5 bijzondere hotels die uitblinken in ontwerp of duurzaamheid.

TREND
10-07-2017

Orde in het woud van duurzaamheidslabels

Duurzaamheidslabels voor gebouwen en bouwmaterialen schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit te grond. LEED, BREAAM, GPR: kunt u door de bomen het bos nog zien? Xella zet de belangrijkste labels voor u uiteen in één handig overzicht.

Nieuws
29-06-2017

Zijn gezonde gebouwen de volgende duurzame trend?

Duurzame gebouwen zijn tegenwoordig niet alleen energiezuinig, ze zorgen ook veel beter voor het welzijn en de gezondheid van mensen. ‘Leefkwaliteit centraal stellen’, noemen bouwers en leveranciers van bouwmaterialen dat.

Project
26-06-2017

Silka brengt ‘kloosterlingen’ comfort

In Nijmegen wordt een bijna honderd jaar oud klooster getransformeerd tot 16 woningen en 5 appartementen. Silka kalkzandsteen zorgt er voor thermisch comfort en hoogwaardige brandwering.

Project
15-06-2017

Brandwerendheid, in (cellen)beton gegoten

Wanneer je als bedrijf een zeer strenge leveringsverplichting aangaat met je afnemers, neem je op het gebied van brandveiligheid geen enkel risico. Kramp, leverancier van technische materialen, liet zijn nieuwe bedrijfshal daarom optrekken uit prefab

Project
31-05-2017

Wat doet Xella in ... Polen?

In deze rubriek: de transformatie van een 100 jaar oude markthal in Polen.

Nieuws
16-05-2017

Ytong domino in London met 23.000 blokken

Ytong is een handig, kostenbesparend bouwmateriaal. Licht van gewicht, arbeidsvriendelijk en makkelijk aan te brengen. Zoveel is bekend. Maar dat je er ook mee kunt dominoën, dat wisten we niet.

Project
12-04-2017

Brandwerendheid een must voor opslag Jardin

Jardin Netherlands kiest voor Hebel cellenbeton voor de bouw van haar nieuwe opslagruimte.

Nieuws
09-03-2017

Slimme smeltverankering beperkt brandschade

Een slimme materiaalkeuze en de juiste bevestiging helpt brandschade drastisch te beperken.

Nieuws
24-02-2017

Xella maakt extra meters voor het milieu

Goed nieuws voor opdrachtgevers met een BREAAM-NL-opgave: Xella behaalde onlangs het NEN-EN-ISO 14001:2015-certificaat.

Nieuws
21-02-2017

Warmteaccumulatie, zo werkt het

Warmteaccumulatie is een bijzondere eigenschap van cellenbeton. Een korte animatie legt uit hoe dit werkt.

Nieuws
16-02-2017

Nieuw: architectenmagazine van Xella

Xella presenteert XL Magazine, een nieuw online magazine vol inspiratie.

Nieuws
09-02-2017

Krijgen traditionele daken het deksel op de neus?

Als veiligheid en binnencomfort belangrijke voorwaarden zijn voor een dakconstructie, welk bouwmateriaal is dan de beste keus?

Project
27-01-2017

Luxe appartementen onder een industrieel dak

Architect Albert Luijk bouwt acht luxe appartementen met Hebel.

Nieuws
26-01-2017

Timmerfabriek overleeft de nachtmerrie van elke ondernemer

Het telefoontje dat je als ondernemer je hele loopbaan vreest, kreeg Olof Jan Olofsen vrijdagavond 23 september. Zijn timmerfabriek stond in brand. Hebel-brandwering voorkwam dat het bedrijf verging.

TREND
24-01-2017

Duurzaamheid ook in 2017 ‘trending topic’

Duurzaamheid is én blijft een centraal thema in de bouw. De Xella Newsroom zet een serie ‘trending topics’ op een rij. Vandaag het eerste blog.

Nieuws
18-01-2017

'BIM gaat voor 90% over samenwerking'

De laastste stelling van de Xella Newsroom betrof BIM: is BIM vooral techniek of eerder een andere manier van samenwerken?

TREND
21-12-2016

Zo blijf je brand meester in mega-distributiecentra

Mega-distributiecentra schieten als paddenstoelen uit de grond, hoe houd je ze brandveilig?

Nieuws
16-12-2016

BIM: vooral techniek of een andere manier van samenwerken?

Xella houdt elke maand een poll over een bouwthema. Deze keer staat het Bouw Informatie Model (BIM) centraal. Laat ons weten wat u vindt! Over twee weken publiceren we de uitslag van onze poll in deze newsroom.

TREND
09-12-2016

Bouw met Xella, bouw met BIM

De bouwwereld is elke dag in beweging. Regelgeving verandert, gebouwen worden complexer en nieuwe technologieën voegen steeds weer extra dimensies toe aan het bouwproces. Soms letterlijk, bijvoorbeeld met BIM.

Nieuws
07-12-2016

Aangepaste verlaadregeling

Gedurende de kerstperiode geldt bij Xella een afwijkende verlaadregeling. Dit betreft de planning voor de Silka- en Ytong-fabrieken.

Nieuws
06-12-2016

Xella gaat digitaal met productclips

Xella heeft nu brochures in de vorm van productclips. Bekijk ze hier.

Nieuws
04-12-2016

‘Alleen de bouwschil maakt écht het verschil’

Wil je écht energiezuinig bouwen, dan optimaliseer je eerst de bouwkundige schil. Met deze stelling trapten we af voor de Xella Newsroom Poll; één van de vaste rubrieken in de newsroom.

Nieuws
30-11-2016

Vrijer ontwerpen met sterker Ytong Energy+ blok

Xella heeft Ytong Energy+ blokken nu nog draagkrachtiger gemaakt.

Nieuws
14-11-2016

Wat is écht duurzaam bouwen?

Xella houdt elke maand een poll over een bouwthema. Deze maand staat duurzaam bouwen centraal. Laat ons weten wat u vindt! Over twee weken publiceren we de uitslag van onze maandelijkse poll in deze newsroom.

Project
11-11-2016

BIM’en met Xella en Jongen-Meulen

Aannemer Jongen-Meulen en Xella werken efficiënt met BIM bij de nieuwbouw project Hornehoof in Weert.

Nieuws
02-11-2016

10 november: webinar brandwerendheid utiliteitsbouw

Xella en Eisma Bouwmedia organiseren het online seminar Brandwerendheid in de utiliteitsbouw.

Project
26-10-2016

Droomvilla wordt na 50 jaar werkelijkheid

Lichtarchitect Bram van Baalen droomde als jongen al van het bouwen van zijn eigen huis.

Project
27-09-2016

Monument met het comfort van dit moment

Vervallen monumentale huurwoningen opwaarderen naar hypermoderne huizen.

Project
25-09-2016

Uit je dak met respect voor de buren

In de Ziggo Dome gaan wekelijks duizenden muziekliefhebbers los op muziek van wereldartiesten.

Project
29-06-2016

Rijksmuseum inspireert scheepsbouwloods

Hoe transformeer je een oude, vochtige scheepsbouwloods in een modern, duurzaam bedrijfspand?

Nieuws
27-06-2016

Aardbeving? Beweeg gewoon mee!

De provincie Groningen heeft te kampen met aardbevingen, als gevolg van gaswinningen.

Project
23-06-2016

Haal het gevaar uit brandgevaar

De opdracht van Wedeka: acht opslagruimtes realiseren die voldoen aan de richtlijn PGS15.

Project
23-06-2016

Oude fabriek wordt moderne droomwoning

Wonen in een fabriek, dat gaat niet zomaar. Je hebt dan te maken met andere eisen.

Project
23-06-2016

De virtuele werkelijkheid van superefficiënt bouwen

Hoe bouw je superefficiënt, snel en foutloos als zoveel verschillende disciplines moeten samenwerken?

Project
17-06-2016

Nul op de meter en een tien voor gezondheid

Radiatoren kunnen gezondheidsklachten veroorzaken en kosten veel energie en dus geld.

Nieuws
01-06-2016

Simpel meters maken bespaart je knaken

Met eigen personeel in slechts vier weken vier champignontunnels bouwen van cellenbeton.

Nieuws
01-06-2016

Rijk aan historie, maar zuinig in energieverbruik

Het monumentale landhuis Insulinde (1919) krijgt zijn oorspronkelijke functie als woonruimte terug.